zaterdag 20 oktober 2012

Pegasuswandeltocht 2012 (20km)

Het is een jaarlijkse traditie geworden. Dit is de vijfde keer dat ik deze wandeling loop. De eerste editie in 2008 bleek de start te zijn van mijn 'wandelcarriere'. Net als vorig jaar loop ik dit jaar samen met Tinus, die drie vierdaagsen op zak heeft en ook jaarlijks de Pegasus loopt. 's Morgens word ik thuis opgehaald en rijden we samen naar de startlocatie bij 's Heeren Loo. Daar blijkt de route anders te zijn dan andere jaren, althans, voor de kortste afstand. Wij hebben in overleg besloten de 20 kilometer te lopen. Na tien kilometer zijn we bij Juffrouw Tok en in tegenstelling tot voorgaande edities, is hier geen legervoertuig te herkennen. Die stonden hier voorheen voor de 10km-lopers die vanaf hier terug werden gereden naar het startpunt. Wegens bezuinigingen is er nu nog maar een plek waar legervoertuigen staan, dus de 10km-route is hierop aangepast. Zij lopen direct door naar hotel Boslust wat ook voor hen nu het einde van de route is geworden.
Bij Juffrouw Tok zou ik de neiging hebben gehad om door te lopen, maar we lopen even naar binnen voor een kop koffie en een toiletbezoek. Eenmaal binnen blijkt hier een controle te zijn. Niet dat de beloning voor deze wandeling mij nog zoveel interesseert - ik heb al vier van dezelfde medailles - maar toch had ik weer bijna een controle gemist. Dat zou niet voor het eerst zijn geweest (denkend aan de 4daagse dag 2 van 2009).
Na de rust kruisen we de Ginkelse Hei over de mulle zandpaden die traditioneel het zwaarste deel van de route zijn. Aan de overkant lopen we dezelfde route als vorig jaar en zo'n anderhalf uur later komen we aan bij hotel Boslust. Hier blijken we op een andere locatie in het hotel te moeten aftekenen, waarna we doorlopen naar de legervoertuigen. Deze brengen ons terug bij 's Heeren Loo, waarna we weer terugrijden naar Ede.

Ik begin de pegasuswandelingen toch wat eentonig te vinden, dus ik ben van plan om deze in 2013 te verruilen voor de Airbornewandeling. Ben er erg benieuwd naar.






Statistieken
Afstand:20,7 km
Gemiddelde:5,5 km/h
Totaalteller:1471,5 km