maandag 5 maart 2012

Geen 4daagse dit jaar, wel trainen voor de Bloesemtocht...

In april staat een tocht van 40 kilometer op het programma en dat moet je niet ongetraind doen als je net nieuwe wandelschoenen hebt. En dus heb ik een minischema verzonnen. Op 23 februari heb ik een route naar huis gelopen vanaf mijn werk. Vanuit Wageningen door het bos langs Nol in 't Bosch en langs het spoor tussen Arnhem en Ede terug naar huis. Een mooie route waarbij je ook een stuk omhoog en omlaag moet lopen. De route heb ik zonder problemen afgerond.

Op 1 maart besloot ik om de wandeling van 16 januari - Wageningen-Ede via Renkum/Wolfheze - nog eens te lopen. Ik begon ongeveer een uur later dan toen en het moment dat het donker werd, bleek ongeveer op dezelfde plek te komen. Jawel, de zomer komt eraan! Deze route van 22,4 kilometer is erg mooi en afwisselend. De eerste kilometers zijn in Wageningen, daarna langs de provinciale weg naar Renkum, dat dorp door richting de A50. Vlak voor de snelweg linksaf en dan loop je op een fietspad met rechts de snelweg, maar links de heide. Aan het begin van dit fietspad gingen de lampen aan en op de helft van dit fietspad besloot ik ook mijzelf te laten opvallen door twee lampjes aan te zetten: wit aan de voorkant, rood van achteren.
In Wolfheze aangekomen weet ik inmiddels uit het hoofd hoe ik moet lopen en al snel kom ik uit bij het station. Vlak voor het spoor linksaf en dan begint de 6 kilometer 'immer geradeaus' richting Ede. Na 6 kilometer sla ik linksaf de Horalaan in. Hier word ik ingehaald door hardlopers, maar die blijken al snel moe te zijn en dan haal ik ze weer in. Niet veel later loop ik Ede binnen en zit de route er weer op. De voeten voelen een beetje pijnlijk, maar geen blaren en de schoenen lopen prima.

Misschien wil ik ergens rond de overgang van maart naar april nog eens een route van ca. 30 kilometer lopen en anders is mijn volgende wandeling de Bloesemtocht op 21 april. De tijd zal het leren...







Statistieken
DagAfstandGemiddelde
23 feb13,1 km7,0 km/h
1 mrt22,4 km7,1 km/h
Totaalteller:1355,6 km